50-plus en online ondernemen

Life & business na je 50e

Vandaag ben ik jarig en word ik 55 jaar. Ik kan het zelf nog niet geloven, het klinkt net of het niet over mij gaat. En als je mij kent, dan weet je dat ik tot voor kort altijd vermeden heb om mijn leeftijd te vermelden. Dat had twee redenen. Enerzijds voel ik me mentaal totaal geen vijftiger. En anderzijds vind ik het nog steeds een raar fenomeen om ouder te worden. Dat komt door het feit dat ik mijn ouders (en schoonouders) op jonge leeftijd ben verloren. Mijn vader werd slechts 34 en mijn moeder 56. En op een of andere manier heeft dat mijn kijk op ouder worden beïnvloed. Ik vind het niet vanzelfsprekend en leef vanuit de stelling “Vandaag heb ik en morgen moet ik nog maar afwachten”. Ik keek dus nooit echt vooruit.

Senioriteit heeft voordelen

Anyway, ik ben nu dus 55. Da’s best een leeftijd, vind ik. Afgezien van het feit dat je lichaam aftakelt en je steeds vaker wordt geconfronteerd met het feit dat je toch écht geen 25 meer bent (bijvoorbeeld dat je ineens blessures krijgt zoals door je rug gaan nadat je in de tuin hebt gewerkt) heeft het ouder worden ook voordelen. Senioriteit (mooi woord he…) heeft voordelen! Ik merk namelijk ook dat ik door die senioriteit levenswijsheid en levenservaring heb waarmee anderen hun voordeel kunnen doen. Anderen kunnen van mij leren. Ik kan anderen adviseren. Want ik heb heel veel te delen waar anderen iets aan hebben.
En bijkomend voordeel voor mijzelf: dat besef heeft ook iets gedaan met mijn zelfvertrouwen, kan ik je vertellen. En dus omarm ik mijn senioriteit.

wat ga ik doen tot mijn pensioen

Maar het bereiken van senioriteit heeft mij ook aan het denken gezet. Over mijn toekomst. Mijn statistieken met jong overleden ouders zijn niet heel erg goed, maar stel nou dat ik wél ouder word…
Wil ik dan dit werk blijven doen? Kán ik dan dit werk blijven doen? Hoe gaat de toekomst van mijn bedrijf eruitzien? Blijven er wel klanten komen?

Ben jij 50+ en stel jij jezelf ook deze vragen? Lees dan vooral even door!

Mijn onderneming is 100% online en bestaat inmiddels bijna 9 jaar. Ik was dus 46 toen ik als zelfstandig ondernemer startte.

Het mooie is dat er ook klanten bij mij komen die begin dertiger zijn. En dat vind ik echt geweldig. Blijkbaar hebben zij er het vertrouwen in dat die ‘oudere vrouw’ haar vak verstaat en professioneel werk levert. Hoe mooi is dat?!

Ik wil dit werk het liefst tot mijn pensioen blijven doen. Dat meen ik echt. Want ik heb geweldig werk. Ik mag mijn creativiteit loslaten op het bouwen van websites en online leeromgevingen, ik mag branding en logo’s ontwikkelen en allerlei visuele materialen creëren. Werk waarmee ik andere ondernemers uplift naar een next level, naar een professionelere presentatie. En dat kan iedere ondernemer zijn wat mij betreft, ongeacht hun leeftijd.

En toch heb ik ook dat het een beetje knaagt. Er is meer mogelijk.

50% van de Nederlandse bevolking is 50-plusser

Wist jij dat 50-plussers inmiddels de grootste groep van de Nederlandse bevolking vormen?
Volgens het CBS is 50% van de volwassen bevolking van Nederland ouder dan 50 jaar.
33% is tussen de 40 en 65 jaar. Dat is een derde van bijna 18 miljoen inwoners in Nederland en dat zijn dus bijna 6 miljoen mensen. Dát is een grote doelgroep!

Daar komt bij dat de generatie die nu twintiger of dertiger is zo gewend is aan internet en alle bijkomende techniek dat ze heel veel zelf doen en kunnen.
Maar voor ‘mijn generatie’, de veertigers en iedereen die ouder is, is al die techniek bij het online ondernemen niet vanzelfsprekend en nog wel eens een mega hoog obstakel. Ze willen wel, maar ja, hoe dan, want tja, al die technische zaken…

Dus juist bij de 40/45-plussers ligt voor mij nog zo veel te doen!

45+ en online ondernemen tot je pensioen

Ben jij een 45+ ondernemer? Weet dan dat ik je sta te trappelen om je bij te staan in het proces om jezelf professioneler te profileren en je bedrijf te ontwikkelen naar online ondernemen.
Want ook jij kunt online ondernemer worden of blijven tot je pensioen!
En heb je totaal geen kaas gegeten van al die technische toestanden? Niets om je voor te schamen, ik begrijp je helemaal.

Mijn team en ik zijn gespecialiseerd in het automatiseren van processen en het inrichten van techniek zodat onze klanten zich niet zelf hoeven bezig te houden met al dat technische geneuzel en de marketing die komt kijken bij online ondernemen.

Ik zou zeggen, kijk eens rond hier op mijn website wat wij allemaal bieden en neem gerust eens contact op om te bespreken wat jouw wensen zijn en welke groeimogelijkheden er voor jou zijn. Ik weet namelijk zeker dat het mogelijk is!

de professionele uitstraling die past bij de professional die jij inmiddels bent