Connecten in een tijd van social distancing

Ik merk dat ik in deze tijd van social distancing behoefte krijg om online te connecten. Veel volgers ken ik niet, of alleen van naam, en het lijkt me leuk om meer van jou te weten.

Want wat jou onderscheidt in de massa, is dat jij een unieke identiteit hebt.

Als we het even hebben over ondernemen, dan is dát dus wat jou aantrekkelijk maakt voor je doelgroep, voor je toekomstige klanten. Die unieke persoonlijkheid. In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat niet iedereen ‘my cup of tea’ is of andersom. Sommige mensen krijgen jeuk van mij (of andersom haha). Of mijn manier van ontwerpen of werken spreekt hen niet aan of past niet bij hen. En dat is okee, dan zijn we geen match. Vroeger vond ik dat heel moeilijk, wilde ik dat iedereen mij leuk en aardig vond. Maar weet je, juist bij ondernemen is het zó belangrijk dat je bent wie je bent en dat ook laat zien. Het is ook juist heel belangrijk om uit te vinden dat je niet matcht. Want als ik iets heb geleerd in de afgelopen jaren, is dat niet-matchende klanten niet de juiste energie geven. En ik hen dus ook niet. Dus ook (of misschien wel juist) om die reden is het zo belangrijk dat je laat zien wie jij bent.

Weet jij echt wie je bent?

En durf jij ook helemaal je zelf te zijn en jezelf te laten zien zoals je bent? Ik kan me voorstellen dat je dat lastig vindt. En dat je het eng vindt om naar buiten te treden met je ‘echte ik’. Maar om met een cliché te spreken: “Niemand is ooit gegroeid door in die comfortzone te blijven”. Wil je dus gezien worden door je doelgroep, wil je dus dat ze jou leren kennen en een connectie met je gaan voelen, dan zul je dus echt meer van je (echte) zelf moeten laten zien!

Wellicht heb je het al gezien, ik deel op social media zakelijke berichten, maar ook privé dingen. Een mix dus. Ik geloof er namelijk heilig in dat mensen zaken doen met mij omdat ik ben wie ik ben. En hoe kun je beter weten wie ik ben dan door te zien hoe ik werk, maar ook leef.

Ik trap af:

Ik woon met mijn man Chris en mijn twee hondenliefdes Wolf en Laika in het buitengebied van Emst, een klein dorpje op de Veluwe. Ik ben een echt bosmens en geniet dan ook dagelijks van het fijne huis en de heerlijke plek waar wij wonen. Ik werk vanuit huis omdat ik volledig online onderneem. Ik ben een introvert, dus energie krijg ik uit lange wandelingen en lekker in mijn tuin bezig zijn.

Mijn bedrijf bestaat in oktober 5 jaar en in die tijd heb ik al honderden mensen geholpen bij de techniek rondom online ondernemen, maar ook met het vergroten van hun online zichtbaarheid en het inrichten van zgn. marketingfunnels. Dit doe ik niet alleen, dit doe ik met een team van een aantal experts die ik in de afgelopen jaren om mij heen heb verzameld.
Daarnaast bouw ik websites en online leeromgevingen en bied ik ondersteuning bij webinars. Daardoor bied ik wat ik noem ‘een technische totaaloplossing’. Verzin het en mijn team en ik bieden het. Alles onder één dak.

Daarnaast bied ik sinds november 2019 een aanvullende dienst: rebranding.
Ik ontdekte dat veel ondernemers, die net als ik een paar jaar ondernemen, ontwikkeld en gegroeid zijn, maar dat hun uitingen niet mee zijn gegaan. Ze zijn als het ware ‘uit hun jasje gegroeid’. Die ondernemers help ik met het professionaliseren van hun branding en hun uitingen. Niet alleen bedenk ik het, ik voer het ook door op websites of leeromgevingen en in alle uitingen. En uiteraard komt al die technische en ondernemerskennis van de afgelopen jaren daar ontzettend goed bij van pas!

Het klinkt cliché, maar mijn werk is echt mijn passie. Iedere dag doe ik mijn werk met plezier, want ik doe mooi werk: ik help andere ondernemers om professioneel zichtbaar te zijn en daarmee hun klanten aan te trekken. Prachtig werk toch? 😉

Nu ben ik natuurlijk ook nieuwsgierig naar jou!

Wie ben jij, hoe leef je, wat voor een werk doe je en waar sta jij iedere dag weer blij voor op?
Misschien heb je er geen moeite mee om je te voor te stellen, misschien is het nieuw voor je en vind je het doodeng.
Ik nodig je uit om in een reactie een poging te wagen. Connect met mij, vertel mij wie je bent. Het zou zo maar kunnen zijn dat ik binnenkort ergens iets lees en denk: “Hé, dat is precies wat X doet of nodig heeft!”. Want ook daarom is het belangrijk om te connecten; zodat anderen weten wat je doet en ze aan je denken als er iets op hun pad komt dat goed bij jou past. Want ook netwerken is een belangrijk onderdeel van succesvol ondernemen, nietwaar?

Leuk als je ook wil connecten door in een reactie hieronder meer over jezelf te vertellen!

PS: Ben jij nou ondernemer en heb je hulp nodig bij iets wat ik hierboven heb genoemd? 
Neem dan gerust contact met mij op, maar alleen als je ook voelt dat we mogelijk een match zijn! 😛

De professionele uitstraling die past bij de professional die jij inmiddels bent.

Vertel me meer!

de professionele uitstraling die past bij de professional die jij inmiddels bent