De afgelopen twee dagen was ik bij het Spirit Business Event. Het was weer fantastisch. Er zijn mensen in mijn omgeving, kennissen, vrienden, familie, mensen die mij goed kennen en minder goed kennen, mensen die zelf ook ondernemer zijn of niet, die zich afvroegen wat dat Spirit Business Event (want het klinkt zo lekker ‘spiriwiri’) nou eigenlijk inhoudt. Om dat aan je uit te leggen moet ik je eigenlijk mee nemen naar mijn eerste Spirit Business Event, bijna 2 jaar geleden. Want ja ja, dit was alweer de 3e keer dat ik naar het SBE ging.

Het is de zomer van 2015. Ik ben werkloos thuis. In de voorgaande 10 jaar was ik mijn vader en mijn moeder verloren, was ik gescheiden en 5 keer mijn baan verloren door reorganisaties. Helemaal klaar was ik ermee dat er telkens voor mij werd besloten dat een fijne baan, een fijne samenwerking met collega’s moest stoppen omdat door hogerhand werd besloten dat mijn functie overbodig was.
Het was echter een zwarte zomer. Ik liep met mijn ziel onder mijn arm, zonder dat iemand er iets van merkte. Ik wist dat er iets moest veranderen, maar wist nog niet wat er op mijn pad ging komen. Inmiddels had ik wel besloten dat ik mijn eigen bedrijf wilde starten. Omdat mijn netwerk uit recruiters en uitzendbureaus bestond (ik had tenslotte de 10 jaar daarvoor altijd moeten solliciteren) besloot ik mijn netwerk te gaan uitbreiden. Door wat contacten die ik legde kwam ik op Facebook een bericht tegen over het “Spirit Business Event” dat in november 2015 zou plaatsvinden. Nou was ik de meest nuchtere persoon die je je kunt voorstellen. Maar toch was er iets onverklaarbaars dat mij zei dat ik daar naartoe moest. Zelf vond ik het ook een beetje gek, maar ik dacht: Kom op, uit die comfortzone, gewoon doen. Het is vast ergens goed voor.

Om een lang verhaal een stuk in te korten: tijdens dat eerste 2-daagse Spirit Business Event, waar Simone Levie en Dolly Heuveling van Beek je meenemen in de wereld van spiritueel bewustzijn en hoe je dat kunt toepassen in je ondernemen, kreeg ik op die eerste dag allerlei inzichten en overtuigingen. Dat innerlijke stemmetje, dat was ineens keihard aanwezig. Luisteren naar wat mijn hart mij zei. De conclusie dat ik me tot op dat moment altijd dienstbaar naar anderen was geweest en mezelf altijd in de ondergeschikte rol had geplaatst. Mezelf onzichtbaar en onbelangrijk had gemaakt. Dit was mijn moment. Dit was wat ik moest gaan doen. Ik wist ineens dat ik mijn bedrijf moest beginnen en had ik zelfs de volle overtuiging dat het een succes zou worden. Wie mijn doelgroep zou worden, wat zij nodig hadden en wat ik dus moest gaan bieden. Het was mijn tijd. Mijn tijd!

We maken even een sprongetje in de tijd. Ik bleek het juiste pad te hebben betreden. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek. Het spreekwoordelijke balletje ging rollen. En bleef rollen.
Een jaar na dato had ik een volledig online onderneming met een geweldige klantenkring, een prachtige omzet en een heel duidelijk aanbod in mijn diensten. Slechts één jaar na mijn start.
Can you f*cking believe it?

En het mooie is, ik had mijn diensten zo ontwikkeld dat ik voor mijn klanten inmiddels exact hetzelfde doe als wat ik voor mijzelf had gerealiseerd: ik help hen met het ontwikkelen en de technische realisatie van hun online onderneming:

Empowering people to create an online business.
Dat is wat ik doe.

The universe has your back

Gisteren en vandaag was ik voor de derde keer op het Spirit Business Event. En je zou denken: vast een herhaling van zetten, want ik had alles toch al gehoord. Maar het tegendeel is waar. Dit keer was op de eerste dag Gabrielle Bernstein aanwezig, de mentor, leermeester en het grote voorbeeld van Dolly en Simone. En van vele anderen. Het zou dus iets bijzonders worden, dat wist ik wel. Ik had wel van haar gehoord, maar had me nooit in haar verdiept. Maar toen ik haar hoorde, viel alles op zijn plaats. “The Universe has your back“, de titel van haar laatste boek, zegt daarmee ook direct alles. Wat een inzichten, wat een magische dag. En op dag twee de levens- en ondernemerslessen van Dolly en Simone, die in de afgelopen 3 a 4 jaar bizar zijn gegroeid. Mede door het gedachtengoed van Gabrielle Bernstein en door dit ook weer door te geven aan Nederlandse ondernemers. En het was zeker geen herhaling van zetten, want wat mij vandaag opviel is dat Dolly en Simone in de afgelopen jaren zijn gegroeid en ontwikkeld. Maar ik dus ook. Echt enorm gegroeid en ontwikkeld. En dat ik dus vandaag wéér van hen mocht leren. Wéér inzichten mocht krijgen voor mijzelf en voor mijn ondernemen. Want weet je, inmiddels ben ik zo ver dat ik zelf mensen moet inhuren die mij gaan ondersteunen omdat ik het niet meer alleen kan. Mijn bedrijf is te groot geworden om het nog in mijn eentje te doen. 

En heb ik in die twee dagen ook weer inzichten gekregen in de vervolgstappen en ontwikkeling van mijn bedrijf. De stappen die je moet zetten mee te gaan met de groei van je bedrijf. Om mijn aanbod te kunnen blijven bieden en de kwaliteit daarvan te kunnen waarborgen. Om nóg meer mensen te kunnen helpen bij de realisatie van hun online onderneming.
Het Spirit Business Event voor de 3e keer bezoeken is een soort opfriscursus. “O ja, zo moest het.” Omdat je toch verzandt in de drukte van dagelijkse dingen en ongemerkt toch weer onbewuster gaat leven. Het leert je weer te zien hoe het werkt en wat je hier te doen hebt. 

Inmiddels ben ik een ‘believer’. Ik geloof dat er meer is. Dat er een pad voor iedereen is uitgezet in dit leven. Dat het de bedoeling is dat je een doel dient. Dat je daarin gestuurd wordt. Door wat? Tja, het wordt het universum genoemd. Jij bent hier met een reden. En mensen die open staan voor spiritualiteit, die zullen voelen wat hun rol is, wat hun doel is. Wat ze hier te doen hebben voor anderen. Om anderen een mooier leven te geven. Om de wereld een stukje mooier te maken. Om goed te doen in een wereld waar al zo veel kwaad en verdriet is. Om zelf hun leven ten volste te leven.

Ben je niet spiritueel? Dan zul je wat hierboven staat een hoop onzin vinden. Weet je, iets meer dan 2 jaar geleden stond ik in jouw schoenen. Vond ik het ook allemaal maar raar, had ik er geen gevoel bij en stond het ver bij me vandaan. Maar ‘mark my words’ (en daar ben ik zelf een mooi voorbeeld van) deze ‘wereld’ gaat steeds groter worden. Omdat leven vanuit liefde en licht steeds meer nodig gaat zijn in de donkere, steeds harder wordende wereld waar we in leven.

Nog even dit: mensen krijgen tijdens het event altijd het woord. Ze mogen vragen voorleggen of hun ervaringen delen. Ik had vandaag zó graag de microfoon willen hebben om te delen hoe het Spirit Business Event voor mij gewerkt heeft en nog steeds heel veel voor mij betekent. Maar er diende zich geen goed moment aan. En zoals Gabrielle Bernstein op de eerste dag had gezegd: “Voor alles is een juiste tijd, geef het tijd en het moment zal komen“. Het was blijkbaar mijn moment nog niet om mijn podium te pakken en mijn verhaal te delen. Om mensen te inspireren en te laten zien wat er mogelijk is.

Het mooie is, mijn podium komt wel! En al heel binnenkort. Want ik ben door mijn lieve vriendin en business buddy Francis Keek gevraagd om als spreker op te treden tijdens haar event op 21 september a.s. Op dat event mag ik vertellen hoe ik dagelijks met passie werk, hoe het mij gelukt is om binnen een jaar een goed lopende, volledig online onderneming te hebben en welke rol online zichtbaarheid daarin heeft gespeeld. Hoe f*cking vet is dat?

Give it time“, zei Gabrielle Bernstein. Geef het tijd en dan komt je wens echt uit. En weet je, het lijkt alsof ik al ‘lekker op weg ben’, maar ik voel gewoon: dit is pas het begin!

Empowering people to create an online business