Vertel eens, is jouw vakantie ook een konijn uit de hoge hoed?

De zomervakantie komt eraan. De komende periode gaan heel veel mensen op vakantie. En het valt me op hoeveel ondernemers er zijn die geen plan hebben. Ja, vakantieplannen, maar geen plan over hoe het dan moet voor, tijdens en na hun vakantie met hun onderneming. Terwijl ze ook met andere partijen samenwerken en het dus handig is om dat dan juist even goed af te stemmen. En een planning te maken voor werkzaamheden die wellicht nog voor de vakanties moeten worden uitgevoerd.

Maar nee, er is geen plan en er is geen planning. En er wordt al helemaal niets afgestemd met de partijen die worden ingehuurd. Alsof die niet met vakantie gaan.

En de grap is, het begint alweer. Iedereen schiet in de stress ‘want de vakantie komt eraan’.
Gek genoeg plant men die vakantie vaak al wel aan het begin van het jaar, maar dan toch popt die vakantie blijkbaar ineens als konijn uit de hoge hoed omhoog als het zo ver is.
En dan blijkt ineens dat er toch nog gauw een héleboel moet worden gedaan want tja, ná de vakantie, dan wil men weer fris aan de slag en dan moet het wel allemaal klaar zijn. Toch?!

Belangrijke mededeling: een plan is essentieel.

Ik heb nog een konijn uit de hoge hoed voor je:

Een plan is het HELE JAAR door belangrijk!! 

Zodat jij zelf en de mensen die je mogelijk inhuurt, niet verrast worden door ad hoc opdrachten die dan ook nog eens in een veel te korte, niet realistische tijdslijn moeten worden uitgevoerd.

Mijn tip is dus om voor jezelf een jaarplan te maken. Een jaarkalender. Waarop je uitwerkt wanneer je wat wil gaan doen. Welke lanceringen, welk aanbod, welke acties daarvoor nodig zijn.
Maar vermeld daar dan ook je vakantie op he…en ook die van de mensen die je inhuurt.. Zodat je op de jaarkalender ook rekening kunt houden met afwezigheid van mensen. Zodat de acties ruim van tevoren kunnen worden besproken en ingepland, zodat iedereen tijdig op de hoogte is van wat er aan werkzaamheden komt en alles dus met veel meer rust kan worden gerealiseerd. Geen stress voor jou en ook niet voor de anderen die je erbij betrekt.

Nu verwacht je waarschijnlijk een ‘call to action’, want daar eindigt een blog meestal mee.
Niets van dat alles. Ik kan je niet helpen met zo’n jaarplan, not my cup of tea. Ik doe hele andere dingen 😉 Maar ik moedig wel iedereen aan om een jaarplan te maken. Dus mocht je nu het gevoel hebben dat je nu wel tot actie moet overgaan en ben je van mening dat je inderdaad beter met een jaarplan/planning kunt gaan werken, kijk dan eens bij mijn business buddy Irene Put, die is daar een kei in.

Empowering people
to create an online business

Online ondernemen zonder zorgen!