Leestijd: 4 minuten

….want ik heb mezelf eigenlijk onlangs pas ontdekt.

Deze blog gaat over MIJ. Over wie ik ben. Wie ik werkelijk ben. Want de afgelopen tijd ben ik tot de conclusie gekomen dat ik pas ben wie ik werkelijk ben sinds ik ondernemer ben geworden. Dat ik mag zijn wie ik ben. Dat ik nu pas werkelijk ben wie ik moest zijn. Haak je af in dit verhaal? Dat is okee. Even goede vrienden. Lees je door? Dan spreken wij dezelfde taal.

Deze blog gaat over jezelf ontdekken. Over ontdekken wie je werkelijk bent en hoe je tot de ontdekking komt dat je nooit echt geweest bent wie je hoorde te zijn. Over het ontdekken van het pad dat voor jou bedoeld was. Over jezelf ontwikkelen en ontdekken dat je er ook mag zijn. Dat je jezelf altijd op de laatste plaats hebt gezet. Dat je nooit bezig bent geweest met wat je werkelijk wilde. Nooit bezig was met wat jou werkelijk gelukkig maakt. Nooit geluisterd hebt naar je hart. Naar dat stemmetje dat áltijd weet wat het beste is voor jou. Dat weet wat de bedoeling is.

Gisteren mocht ik op het Summer Beach Event als gastspreker mijn succesverhaal vertellen. Over hoe ik mijn bedrijf ben gestart en hoe mijn bedrijf succesvol is geworden. Toen ik mijn presentatie aan het maken was, moest ik dus terug in de tijd, naar hoe het allemaal begon. Het gekke was, het voelde net of het niet over mij ging. Alsof het het verhaal van iemand anders was. Maar tegelijkertijd was het zo’n reality check omdat ik ook zag hoe ik niet alleen als ondernemer, maar ook op persoonlijk vlak in mijn eigen ontwikkeling een enorme groei en verandering heb doorgemaakt.

Misschien heb je het ook meegekregen; Fuckie. Simone Levie heeft een paar weken terug tijdens haar event Fuckie geintroduceerd. Een eigenwijze tuinkabouter die zijn middelvinger opsteekt. Hij staat symbool voor ‘je fuckie moment’, het moment dat je uit je comfortzone stapt en iets gaat doen dat voor jou niet comfortabel en eng voelt, maar wat je wel zal helpen met je groei. Persoonlijk of zakelijk. Want alleen door uit je comfortzone te stappen zul je groeien. Zul je je ontwikkelen. Afijn, de gedachte van Fuckie is dat je je moment pakt en dat je hem daarna doorgeeft aan een ander. 

Mijn zus was de eerste gelukkige die Fuckie kreeg en gaf hem daarna aan mij. En toen ik ging nadenken over wat ik wat mijn ‘uit mijn comfortzone stap-moment’ ging worden kwam ik tot de conclusie dat ik in de afgelopen 2 jaar eigenlijk al zó veel Fuckie-momenten had gehad. Zo veel ontwikkeling had doorgemaakt en zo ontzettend gegroeid was. Wow, weer zo’n reality check!
Ben je benieuwd naar mijn ‘Fuckie moment’ en wat ik daar te vertellen had? Je kunt hem hier terugkijken: https://www.facebook.com/aprastfaber/videos/1694905460521637/

Wat ik door mijn eigen ontwikkeling en inzichten ook besef, is dat heel veel mensen een ander wel zien, een beeld van iemand hebben, maar de ander niet echt ZIET. Je ziet de buitenkant, je ziet berichten en op basis daarvan vorm je je eigen beeld van iemand. Maar kén je die persoon dan ook echt zoals die van binnen is? De wérkelijke persoon die erachter zit en niet de persoon die jij denkt te zien op basis van jouw gedachten? Dus: ken je mij? Wie ken je dan? Want ik heb mezelf eigenlijk nu pas ontdekt 😉

Ik ben tot de ontdekking gekomen dat ik in al die jaren voordat ik ondernemer was eigenlijk niet was wie ik hoorde te zijn. Ik werd niet mentaal uitgedaagd, ging naar mijn werk, deed wat er verwacht werd dat ik deed, kreeg wel waardering voor wat ik deed, maar niet voor wie ik was. Maar nu, mensen zien mij voor wie ik ben. Ik zie mijzelf zoals ik werkelijk ben. En ik word gezien. Ik mag gezien worden. Ik groei, ik ontwikkel. Ik maak keuzes, gebaseerd op mijn gevoel. Luister naar mezelf. En het brengt me echt alleen maar mooie dingen.

Ben je er nog? Lees je nog mee? Dan ben jij net als ik. Of sta je ervoor open en in dat geval heb je de eerste stap gezet. Want ik hoop toch zo dat er meer mensen zullen zijn die gaan doormaken wat ik heb doorgemaakt en wat ik hoop nooit meer kwijt te raken. Dit is pas werkelijk ‘leven’.

Begrijp me goed, het ondernemen en die ontwikkeling, het is hard werken. Het ging niet vanzelf. Het is een kwestie van ‘ervoor open staan’. Het is ook heel confronterend om jezelf te ontdekken. Op deze leeftijd 😉Maar hé, wat ben ik een gelukkig mens.

En dat is waarom ik deze blog heb geschreven, omdat ik hoop dat meer mensen dit gaan inzien, omdat ik iedereen het gevoel wil geven dat je werkelijk leeft. Dat je jezelf ziet voor wie je werkelijk bent. En jezelf ook gaat laten zien zoals je werkelijk bent. En dat je mensen op je pad treft die ook zien wie JIJ BENT. Echt bent. En niet alleen die buitenkant die zij met hun gedachten denken te kennen.

Heel graag deel ik het nummer “Ken je mij” van Trijntje Oosterhuis met je. In de afgelopen weken kwam dit nummer twee keer op mijn pad. Eén keer tijdens een event van Simone Levie onlangs. En gisteren, tijdens het Summer Beach Event waar ik gastspreker was en mijn verhaal mocht vertellen, werd het refrein live en a capella gezongen door mijn lieve business buddy en vriendin Francis Keek. Die mede verantwoordelijk is voor mijn ontwikkeling en mij gisteren het podium bood om mijn verhaal te vertellen.

Ze zong het refrein nadat ze zelf een heel kwetsbaar verhaal over zichzelf had gedeeld. Het was zo kwetsbaar en zo mooi. Het raakte me zó diep. En ik had ineens het inzicht dat veel mensen mij ook wel ZIEN, maar mij niet KENNEN. Het is okee, ik ben al zo blij dat ik mezelf inmiddels heb ontdekt en mezelf zie zoals ik werkelijk ben ♥

Empowering people to create an online business