“Je mooiste leven leven”, is dat mogelijk? Wat mij betreft wel. Deze blog is heel persoonlijk. Over hoe ik mijn mooiste leven leef. En ik deel dit graag met je omdat ik hoop dat ik anderen daarmee kan inspireren en inzichten kan geven zodat ook zij hun mooiste leven kunnen gaan leven.

Mijn man Chris en ik zijn eind maart vanuit de Vinex-wijk Vathorst (Amersfoort) verhuisd naar de Veluwe. Een hele bewuste keuze om de drukte, de mensenmassa, het rumoer, het hutjemutje bovenop elkaar wonen, het gebrek aan privacy achter ons te laten. Meer de stilte opzoeken, meer rust, meer ruimte. Maar ook om onze behoefte aan meer tuin, meer schuur, meer natuur te vervullen.

Ik ben een enorme huismus. Vroeger durfde ik daar niet voor uit te komen. Thuis ‘hangen’ was not done. Maar tegenwoordig ben ik meer en meer mezelf. Durf ik dat ook te zijn. Altijd probeerde ik te voldoen aan het picture perfect, dat wat anderen van mij verwachtten. Maar niet meer. Ik kan dus echt intens genieten van mijn huis en tuin, mijn hondjes en hoe mooi is het dan dat je met je volledig online bedrijf ook nog eens je geld kan verdienen en vanuit huis kan werken. Wat ons dus ook weer de mogelijkheid geeft om onze honden te hebben.

Nou lukt het niet helemaal om hier mijn eigen tijden te bepalen, maar feitelijk hoef ik niet vroeg op te staan. Zou ik dus mijn biologische klok kunnen volgen. Want ik hoef niet om 7 uur ‘s ochtends op te staan om om half 9 op mijn werk te zitten. En ik hoef niet om 5 uur naar huis omdat mijn werkdag erop zit. Ik kan ook rustig ‘s avonds nog eventjes werken als dat zo uit komt.

Ik geniet van de stilte en de rust. Het is hier lang niet altijd stil en rustig, maar soms lijkt het wel alsof ze een hekje hebben gesloten. Dan is het heel stil en rustig en hoor je alleen nog maar de vogeltjes. Komen de eekhoorntjes hun dagelijks hapje halen. Heb ik even het gevoel dat ik de enige op de wereld ben, samen met mijn beestjes en de natuur. Gelukkiger kun je me niet maken. (En ja hoor, Chris weet dit van me, no worries, hij zegt altijd dat ik een goede kluizenaar zou zijn 😁)

Een nieuw verschijnsel voor mij is het geluid van vallende eikeltjes op het dak van ons huis, dat omsloten wordt door grote eikenbomen en beuken. Het leven hier is één grote ontdekkingsreis! 😆

Iedere dag maak ik hier in de buurt een wandeling met de honden. Het is een soort ritueel. Voor mij, maar ook voor hen. En inmiddels ook voor 2 paardjes die iedere dag weer vol verwachting staan te wachten omdat ik iets lekkers voor ze meeneem.

Vandaag is het ook weer zo’n fantastische dag. Broeierige warmte, zo’n 24-25 graden, zonnetje….en de geur van gemaaid en gekeerd gras. Perfectie. Dát is zomer voor mij 🥰👌🏻

Dat is goud waard. Dat is onbetaalbaar. Dit is mijn mooiste leven. Ik ben gelukkig.

Geweldig he? Ik leef gewoon zo. En daar ben ik me dus iedere dag héél erg bewust van. Zo veel rust. Ik heb echt een geweldig leven.

Ik weet nog dat ik bijna 4 jaar geleden in de auto zat, op de terugweg naar huis na een event. In de file. En ik besefte me: ik hoef nooit meer in de file te staan naar of vanuit mijn werk.
Dat event is namelijk life changing geweest. Daar heb ik namelijk besloten dat ik een eigen bedrijf ging starten en dat ik dat tot een succes kon maken. Daar heb ik het geloof in mezelf gevonden en gekozen voor mezelf. En besloten dat ik vanaf dat moment heel goed naar dat innerlijke stemmetje ging luisteren. Dolly Heuveling van Beek heeft mij tijdens een meditatie dat inzicht gegeven. En grappig genoeg was ik echt totáál niet van de meditaties. Ik ben haar nog steeds dankbaar voor die meditatie haha. En ik ben het universum dankbaar voor het pad waar ik op gezet ben. Want het klinkt misschien zweverig, maar inmiddels geloof ik dat het zo werkt.

Heb jij ook de wens om zo’n leven te gaan leiden? Als je dat wil, dan adviseer ik je om je een voorstelling te maken van jouw ideale leven. Hoe ziet dat eruit? Wat is daarvoor nodig om dat te bereiken? Want ik weet inmiddels dat het écht zo werkt. Als jij jezelf een voorstelling maakt van hoe je wil dat het gaat zijn, dan zul je zien dat je er, bewust of onbewust, naartoe gaat werken. Dat je open gaat staan voor mogelijkeden. Dat je dingen gaat zien en voelen die je niet eerder zag en voelde. De zweverige termen zijn visualiseren en manifesteren. Je wens uitspreken naar het universum. Ga maar in stilte zitten en spreek maar eens uit wat je wensen zijn. En dan niet met bewoordigen als ‘ik wil niet meer…” of “ik wil geen…” want het universum kent de woorden niet en geen niet.

Misschien ben je na de tweede alinea afgehaakt. Maar ik hoop het niet. Want ik weet inmiddels dat het zo werkt. Ik ben er het levende bewijs van. Deze blog is ook niet bedoeld om mensen jaloers te maken, zeker niet, maar om hen inzicht te geven in dat alles mogelijk is (maar het gaat uiteraard niet vanzelf).

💖

Empowering people
to create an online business

Online ondernemen zonder zorgen!