In mijn eerdere blogs vertelde ik al dat ik volledig online werk. In maart was ik bij vrienden in Frankrijk en omdat ik mijn laptop bij me had, heb ik gewoon kunnen werken en heeft niemand er iets van gemerkt dat ik op dat moment in Frankrijk zat.

Ik heb als wens en doel voor mijn klanten om hen te helpen zelf ook zo veel mogelijk of zelfs volledig online te werken en hen te helpen met het creëren van online producten, maar ook te bewerkstelligen dat hun online zichtbaarheid wordt vergroot. En als je online wil werken, is het dus van belang dat je online tools gebruikt.

Hieronder deel ik de tools die het voor mij mogelijk maken om volledig online te werken, waar ook ter wereld:

#1 – Autorespond

Autorespond is wat mij betreft dé tool voor mailen, optins en het verzenden van nieuwsbrieven en gratis weggevers zoals e-books, maar ook om Ideal-betalingen en facturatie mogelijk maken, mits je shoppingcart erbij aanschaft. Voordelen zijn dat het Nederlandstalig is en een supersnelle helpdesk heeft, maar vooral ook dat je mailadressen automatisch op meerdere lijsten kunt laten zetten. Het is een fantastische, intuïtieve all-in-one tool.

#2 – Acumulus

Acumulus is een online boekhoudprogramma, speciaal voor de eenmanszaak, zzp-er en freelancer. Je kunt hierin zelf je administratie bijhouden met alles wat je nodig hebt: facturatie, urenregistratie en ook je aangiftes. In echt een handomdraai doe je je BTW-aangifte, want dit programma levert een kant-en-klaar overzicht dat je zó kunt overtypen op de site van de Belastingdienst.

#3 – Trello of Asana

Trello en Asana zijn handige tools om met anderen samen te werken. Je kunt er een omgeving creëren met lijsten en ‘kaarten’ om projecten of taken met elkaar te delen. Via je mail word je geïnformeerd als iemand uit het team een taak aan je toewijst of een kaart toevoegt.

#4 – Todoist

Todoist is een tool waarin je voor jezelf taken kunt noteren. Een online to do list kunt creëren dus.
Als je wil, kun je dit ook met anderen delen.

#5 – Picmonkey

Voor het maken van afbeeldingen of het bewerken van foto’s (bijv. formaten wijzigen) gebruik ik Picmonkey. Ik ben groot fan van deze tool. Niets lijkt onmogelijk en het werkt eigenlijk allemaal heel intuïtief. Een kind kan de was doen, eh, de mooiste afbeeldingen creëren.

#6 – Membershipsite/online training

Waarom heb ik dit hier neergezet? Als online ondernemer wil je toch ook je producten online aanbieden. Met een online training creëer je voor je klanten een laagdrempelig, online benaderbaar product. En het voordeel voor jezelf is ook dat je het zelf online kunt benaderen. Een groot pluspunt van een online training via een membershipsite is natuurlijk ook dat je er passief inkomen mee genereert. Zelf heb ik ook een online training, genaamd Webinars Zonder Zorgen. Momenteel ben ik druk bezig om deze te actualiseren en uit te breiden en na de zomer ga ik deze weer aanbieden.

Overigens kan ik ook helpen met het bouwen van je online training/membershipsite.
Ik kan dit voor je doen met de membership plugins Wishlistmember en Poppyz.

#7 – Webinartool

Webinars, dé manier om via internet je doelgroep te bereiken, kennis te delen en promotie te maken voor je online producten, waar ook ter wereld. Zelf werk ik o.a. met Gotowebinar en Webinargeek, maar ben ik als webinarcoach bekend met de meest gebruikte webinartools.

Veel mensen vinden het geven van webinars heel spannend. Niet alleen omdat het live presenteren is, maar ook vanwege de techniek. Om die reden bied ik webinarcoaching/-ondersteuning aan.
Ik help hen met hun eerste webinars, maar er zijn ook ondernemers die het altijd prettig vinden om er iemand op de achtergrond bij te hebben. En omdat je ook geen auto koopt voordat je rijlessen neemt, bied ik ook aan om mijn Gotowebinar-account te gebruiken als je mijn coaching inhuurt.
Op die manier kun je eerst eens kijken of webinars geven goed voelt voor je en dan kun je daarna
-eventueel met mijn advisering- ook een keuze maken voor een eigen webinartool.

#8 – Social Media

Social media, essentieel voor je online zichtbaarheid als je een online ondernemer bent. Zelf werk ik met Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+, maar je ziet tegenwoordig ook dat er steeds meer zakelijk gebruik wordt gemaakt van Instagram en Pinterest.

Een prachtige quote van Richard Branson is “No matter how great your service or product is, no one will hear about it if you don’t attract attention”. En zo is het, voor mij heeft het zo gewerkt en werkt het nog steeds zo. Social media is noodzaak om als online ondernemer gezien, gehoord en gevonden te worden!

#9 – Google agenda

Je agenda….die wil je natuurlijk ook altijd en overal kunnen inzien en bewerken. Ik werk met de Google agenda, die ik uiteraard ook op mijn mobiel heb geinstalleerd. Dus ook als ik mijn laptop niet bij de hand heb kan ik afspraken inplannen of mijn planning inzien.

#10 – Dropbox

Als je overal ter wereld wil werken is het natuurlijk wel handig als je toegang hebt tot je bestanden. Ik kan tientallen tools noemen waarmee je je bestanden ‘in the cloud’ kunt opslaan, maar ik werk het liefst met Dropbox. Niet alleen heb ik álles in mijn Dropbox staan, maar deel ik ook mappen met mijn klanten die ook met Dropbox werken. Altijd en overal toegang tot alles dat je ‘op papier’ hebt staan.

#11 – Lastpass

Met al die online tools heb je natuurlijk ook tientallen wachtwoorden. Lastpass is een tool waarin je al je inloggegevens kunt opslaan. Alles ‘onder één dak’ en uiteraard online, dus overal benaderbaar.

#12 – Skype

Skype is onmisbaar en een mooie manier om je contacten te onderhouden als je virtueel werkt. Elkaar zien, in de ogen kijken is juist bij deze vorm van werken iets dat je toch regelmatig moet doen. Voordeel is ook dat je je beeldscherm kunt delen en dus ook inhoudelijke zaken met elkaar kunt doornemen.

#13 – E-mail

Tja, hij lijkt voor de hand te liggen, maar ik noem ‘m toch. Want waar zou je als online ondernemer zijn zonder e-mail? En dan niet alleen via je laptop of tablet, maar ook op je telefoon. Zodat je te allen tijde in ieder geval je mail kunt checken.

#14 – Website

Het wordt nog wel eens onderschat hoe belangrijk je website is als je online ondernemer bent.
Het is hét middel om jezelf te profileren en mensen te informeren over wie je bent en wat je doet. Niet alleen met wat er inhoudelijk op je website staat, maar kijk nou eens bijvoorbeeld naar deze blog…. Een blog is een prachtige manier om je doelgroep te informeren over jouw product(en) en kennis of informatie te delen. Daarnaast kun je via je website ook weggevers aanbieden, zoals een
e-book of een videoserie, waarmee je je maillijst opbouwt en je online bereik en zichtbaarheid vergroot.

#15 – Mifi

En last but not least: een mifi biedt je het ultieme online ondernemen. Ik hoor het je zeggen: een mifi? Mifi komt van “My WiFi” en biedt je de mogelijkheid om overal waar je bent toegang tot het internet te krijgen. Het is een soort router die automatisch verbinding maakt met internet door middel van de sim-kaart die je in de Mifi plaatst. En dus ook in het buitenland; sim-kaart van een lokale provider erin en klaar is Kees!
Zelf heb ik hem nog niet, maar hij staat bovenaan op mijn wishlist. Karin Hornstra, virtual classroom trainer, heeft er begin dit jaar mee gewerkt toen ze 2 maanden in Spanje verbleef en is er zo enthousiast over dat ze ze verkoopt via haar webshop.

Ik werk zelf volledig online
en mijn doel is om dat
voor mijn klanten ook te realiseren.

 

Natuurlijk zijn er voor alle tools die ik hierboven benoem alternatieven te vinden en uiteraard zijn er veel meer handige tools te benoemen, maar dit zijn in ieder geval de belangrijkste die het voor mij mogelijk maken om volledig online te werken.

Wil jij ook meer online gaan werken dan je nu doet of heb je zelfs als doel om volledig online te gaan werken? Dan heb ik je nu laten zien hoe ik dat doe.
Ik kan je helpen dit te realiseren, zodat jij straks zelfs vanaf het strand je bedrijf kan laten draaien. The sky is the limit, en eigenlijk zelfs die niet!

Klinkt dit goed? Neem dan contact met mij op en we gaan samen aan de slag!