Onmisbare tools voor online ondernemen

Onmisbare toolsvoor online ondernemen

Wil je online ondernemen, maar richt je je bedrijf liever zelf in?
Hieronder deel ik een aantal onmisbare tools die ik aanbeveel als je succesvol en praktisch online wilt ondernemen.

Website

Divi

Divi is een thema én pagebuilder in 1 voor websites die gebouwd zijn met WordPress.
Een pagebuilder is het systeem waarmee je pagina’s opmaakt.
Divi is momenteel de meest populaire tool onder de websitebouwers, mede vanwege de gebruiksvriendelijkheid.
Je hoeft geen rocket science te hebben gestudeerd om je websitepagina’s mooi op te maken, het werkt heel intuïtief en heeft de ‘visual builder’, zodat je meteen ziet wat je aan het bouwen bent.

Divi Pixel

Divi Pixel is een geweldige plugin met honderden aanpassingsopties en meer dan 50 modules die Divi zelf niet heeft.
Hiermee geef je jouw website die extra ‘touch’ waardoor je je kunt onderscheiden van de eenvoudige(re) websites.

Phoenix

Phoenix is een aanbieder van software waarmee je je website kunt bouwen (dit is dus een alternatief voor WordPress). 
Hun slogan “Maak moeiteloos een
winstgevende website” zegt het al, het is een complete oplossing die zorgt voor een eenvoudig te bouwen, goed converterende, SEO technisch goed scorende website. En heb je hulp nodig dan bieden zij technische ondersteuning.

Meertalige website

Translatepress

Wanneer je een meertalige website wil, dan is Translatepress een WordPress-vertaalplugin die iedereen kan gebruiken. Deze plugin is heel gebruiksvriendelijk en biedt 132 talen.
Je kunt kiezen voor handmatige vertaling of voor automatische vertaling.

Online leeromgeving

MemBirds

MemBirds is een 3-in-1 software tool voor het maken en verkopen van je online programma’s, memberships of andere vormen van digitale producten. Stel je eigen online programma of membership samen. Creëer je eigen community en maak betaalpagina’s om je producten te kunnen verkopen.

Namens Membirds mag ik je een 4 weken gratis trial aanbieden (normaal 2 weken) en een lifetime korting van 50%!

Wishlist Member

Een onmisbare tool als je een online leeromgeving wil bouwen in WordPress. Wishlist Member zorgt ervoor dat de lespagina’s beschermd zijn en men dus moet inloggen om die te kunnen bekijken en het regelt ook op welke momenten de cursisten toegang moeten krijgen tot de lespagina’s.
Handig om te weten: met Wishlist kun je je leeromgeving vormgeven naar je eigen wensen net zoals bij het bouwen van een gewone website. 

Learndash

Eveneens een tool voor het bouwen van een online leeromgeving wil bouwen in WordPress. Learndash LMS zorgt ervoor dat de lespagina’s beschermd zijn en men dus moet inloggen om die te kunnen bekijken en het regelt ook op welke momenten de cursisten toegang moeten krijgen tot de lespagina’s.
Wat je ook moet weten over Learndash: het heeft een wat zakelijkere, vaste layout en je hebt dus niet de vrijheid om de pagina’s op te maken zoals dat wel kan met Wishlist Member.
Wat Learndash wel biedt is de mogelijkheid om cursisten een test/toets/examen te laten afleggen en automatisch gegenereerde, gepersonaliseerde certificaten aan te bieden die de cursist zelf kan downloaden.

Naast Learndash LMS zijn ook deze Learndash onderdelen heel functioneel:

Huddle

Huddle is een geweldig platform waar je je eigen online leeromgeving kunt creëren én je eigen community/forum kunt starten.
Handig om te weten: Het is een extern platform dat je niet in eigen beheer hebt. Met Wishlist of Learndash bouw je feitelijk je eigen WordPress-‘website’, met Huddle bouw je je leeromgeving op het platform van Huddle.
Net als bij Learndash is de layout al vooraf bepaald en heb je niet de vrijheid om je pagina’s op te maken zoals je dat met Wishlist Member wel kunt. 

Mailautomation / CRM

Autorespond

Autorspond is een tool waarmee je e-mails kunt versturen en automatiseren. Bedoeld voor optins (voor bijv je weggever en inschrijven voor je nieuwsbrief) of het inrichten van mailfunnels.
Autorespond onderscheidt zich van andere mailautomation/CRM-tools doordat zij ook de ‘shoppingcart’ bieden. Een extra onderdeel dat ook het online betalen en de facturatie regelt.
Een ‘alles in 1’-tool dus, die van Nederlandse makelij is.

Mailblue

Mailblue is een tool waarmee je heel gemakkelijk krachtige en gerichte e-mails kunt versturen en automatiseren. Bedoeld voor optins (voor bijv je weggever en inschrijven voor je nieuwsbrief) of het inrichten van mailfunnels. Mailblue is de Nederlandse versie van Activecampaign, de Amerikaanse variant.
Wanneer je een leeromgeving bouwt kun je Mailblue ook koppelen voor de mailautomation en een passende oplossing voor online betalen en facturatie is dan Plug & Pay. Zie hieronder op de pagina.

Online betalen & facturatie

Autorespond

Hier noem ik toch vooral ook Autorespond, die ik hierboven al noemde als mailautomation tool. Want Autorespond biedt de ‘shoppingcart’, een extra onderdeel dat ook het online betalen en de facturatie regelt. Het biedt ook de mogelijkheid voor termijnbetalingen, automatische incasso (voor bijvoorbeeld memberships) en affiliation. Je kunt bij elk product ook makkelijk kassakoopjes en one-click-upsells toevoegen om jouw omzet te verhogen.

Autorespond is een van mijn favorieten, omdat het ook nog eens heel makkelijk direct te koppelen is aan Wishlist Member, de tool waarmee je een online leeromgeving bouwt, zonder poespas met technische koppelingen. 

Plug & Pay

Deze software is speciaal bedoeld voor ondernemers die makkelijker online willen verkopen en een hogere sales conversie willen behalen. Binnen no time heb je een betaalpagina met eventueel een kassakoopje en upsells én affiliatesysteem online. Plug & Pay is net als Autorespond een Nederlands(talig) product.

(Contact)formulieren

Gravity Forms

Met deze plugin kun je op je website allerlei soorten online formulieren maken. Denk hierbij aan het contactformulier voor op je website, maar bijvoorbeeld ook aan intakeformulieren, enquêtes, etc.
Er zijn allerlei soorte ‘add ons’ te krijgen waardoor je zelfs je eigen betaalomgeving kunt creëren.
Zeker in combinatie met de gratis plugin ‘Gravity Forms Zero Spam’ kun je ervoor zorgen dat je een contactformulier op je website gebruikt waarbij je nooit spam zult ontvangen.

Webinars

WebinarGeek

Wil je betaalde of gratis webinars gaan geven, dan biedt WebinarGeek gebruiksvriendelijke webinar software.
Natuurlijk kun je ook webinars geven met Zoom, maar WebinarGeek biedt meer features, bijvoorbeeld betaalde webinars, statistieken, koppelingen met mailautomation tools (wat betekent dat de mensen die zich aanmelden automatisch op je maillijst komen te staan), geautomatiseerde follow up mails met de opname van je webinar, je kunt je webinar naderhand als ‘on demand’ webinar aanbieden, veel meer deelnemers mogelijk dan bij Zoom, etc. En tot slot: WebinarGeek is goedkoper dan een betaald Zoom-account waarbij je dan lang niet alle features hebt die je bij WebinarGeek wel hebt.
Als je het goed wil aanpakken dan is WebinarGeek echt de investering waard!

Webshops 

Shopify

Bouw je eigen webshop met het eenvoudige ‘drag and drop’ systeem van Shopify.
Verkoop online, persoonlijk en over de hele wereld met de marketingtools, sociale integraties en verkoopkanalen die je nodig hebt om je producten onder de aandacht van klanten te brengen.

evenementenkalender

The events calendar

Wil je een evenementenkalender op je website tonen, dan is The Events Calendar dé oplossing. Wil je voorbeelden zien die ik heb gemaakt op de websites van klanten? Stuur me dan gerust even een berichtje!

Heb je hulp nodig?

Om de juiste tools te kiezen voor jouw wensen of bij de inrichting/implementatie ervan?
Neem gerust even contact met mij op voor advies, ik help je graag op weg.

Full disclosure: ik heb op deze pagina affiliatelinkjes gebruikt. Wanneer je op een knop klikt om meer informatie te lezen en de tool vervolgens ook aanschaft, dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor.