4 jaar geleden kwam er iemand op mijn pad die ervoor zorgde dat ik inzichten kreeg. Inzichten in mezelf, inzichten in mijn kunnen, inzichten in dat spiritualiteit niet spiriwiri hoeft te zijn, maar een verrijking. Een diepgang in je leven. Spiritueel zijn betekent voor mij: bewust leven. Bewust kijken naar jezelf, naar wie je bent en wat je wilt zijn. Naar wat is en wat kan zijn. Misschien klinkt dit al te zweverig voor je, maar haak nog even niet af, want deze blog is geen spiriwiri talk. Deze blog is een kwetsbaar en open (up) verslag van mijn ervaring tijdens het 3-daagse Dolly Open Up Live-event. En waarom het zo belangrijk is om te blijven ontwikkelen en groeien.

Connecting dot

Ik moet eerst even terug naar 4 jaar geleden. De persoon die destijds mijn ‘spirituele portal’ opende, was Dolly Heuveling van Beek. Mogelijk herken je het wel: je ziet iets voorbij komen op social media en denkt ‘ik voel dat ik hier iets mee moet maar ik heb geen idee wat’. Dat had ik destijds met het Spirit Business Event. Want hoewel ik destijds niet spiritueel was, voelde ik wel dat iets mijn naar dat event trok. Toen dacht ik nog ‘Business’ en ja ik moet mijn netwerk uitbreiden, dus laat ik er maar heen gaan.

Het event startte en daar stonden Dolly Heuveling van Beek en Simone Levie samen op het podium. Ik kende ze niet. Maar ik dacht ‘Hé, nieuwe start, laat ik eens open staan voor alles dat gebeurt’. En we startten met….een meditatie. Mijn god, dátgene waar ik me altijd tegen had verzet, ik zat toch niet op een event dat heel zweverig was he… Maar goed, ik zou voor alles open staan, dus ik ging er open in. En tijdens die meditatie werd -achteraf gezien- mijn spirituele portal geopend waardoor ik de inzichten heb gekregen die ik inmiddels heb. My personal open up moment. Waardoor ik een enorme overtuiging en geloof in mijzelf en mijn eigen kunnen kreeg. Waardoor ik enorm ben ontwikkeld op persoonlijk vlak, maar ook waardoor mijn bedrijf is ontstaan en ik intuïtief ondernemer ben geworden. Om kort te gaan: achteraf gezien was Dolly een ‘connecting dot’ in mijn leven die ervoor zorgde dat ik op het juiste pad stapte dat bedoeld was voor mij.

Sindsdien heb ik geleerd wie ik ben, wie ik mag zijn, wie ik mag worden. Ben ik mijn eigen superpower gaan voelen. Dat ik véél meer kon dan dat ik op dat moment ooit had gedacht en gevoeld had dat ik kon. Ben ik met de volste overtuiging mijn bedrijf begonnen en was dat binnen een jaar een succesvolle onderneming met een omzet waar ik prima van kon leven.

 

The best thing is looking back and realizing how incredible life is. If you don’t take the time to think about or analyze your life you’ll never realize all the dots that are all connected.” – Beyoncé Knowles

Fast forward

Fast forward: Een poosje geleden zag ik berichten van Dolly dat haar 3-daagse event “Dolly Open Up Live” zou gaan plaatsvinden. En ik voelde: Dít is het moment. Ik ben nu 4 jaar verder en ik moet hierheen. Dit is het moment voor een volgend ‘portal’. Een volgend Dolly-portal. Inmiddels weet ik ook dat je bij dergelijke events even helemaal moet focussen en in een bubbel moet duiken. Je even helemaal in de energie moet gaan zitten die zo’n 3-daags event met je meebrengt. Dus ik heb gedurende die 3 dagen in een hotel geslapen. Naast de eventlocatie. Niet alleen heel fijn, ook heel praktisch. Gewoon om 8 uur opstaan en om 10 uur start het event en heb je voor je gevoel al een relaxte langzame start gehad. Niks geen reistijd, geen verkeersdrukte, geen invloeden van buitenaf op welke manier dan ook. Heerlijk!

Wat zo mooi was aan dit event, is dat Eelco de Boer ook een grote bijdrage heeft geleverd tijdens het event. En dat zorgde voor een ontzettend mooi evenwicht in de energie en materie. De vrouwelijke zachtheid en spirituele power van Dolly en de mannelijke zakelijke -maar toch ook spirituele- energie van Eelco. De combinatie is echt fantastisch! Echt yin en yang. Mocht je fan zijn van Dolly en Eelco, dan kan ik je echt aanraden om naar Devoted in 2020 te gaan. Een eveneens 3-daags event. En weet je, je hoeft niet per se ondernemer te zijn om hierheen te gaan he….want geloof me, als je meer uit je leven wil halen, als je ook denkt ‘er is meer in dit leven dan hoe ik het nu leef’, dan zijn ze beiden een enorme inspirator daarvoor.

Change is coming

Om een lang verhaal iets korter te maken: de afgelopen dagen is het Dolly (en Eelco) weer gelukt. Weer heb ik inzichten gekregen. In eerste instantie dacht ik dat ik erheen ging voor mijn bedrijf. Gedurende dag 1 en op dag 2 kwam ik erachter dat ik er toch zat voor mijzelf. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling. En op dag 3 viel alles -zoals al door Dolly werd voorspeld-  bij elkaar. Ik heb er inzichten gekregen die te maken hebben met beiden. Mezelf én mijn bedrijf. En hoe kan het ook anders, want ik bén mijn bedrijf. En daar zit ‘m de crux…. Dus ja, er gaan dingen veranderen. Ik ga mijn energie verleggen. En om dingen te laten ontstaan moet er ook afscheid worden genomen van bepaalde dingen. Change is coming!

Hoe en wat? Ik heb er zo mijn ideeën bij, maar het moet zich allemaal nog gaan ontvouwen. Dat is het mooie van spiritueel leven: het zaadje is geplant, de focus is ontstaan, het doel is er en nu mag het komen zoals het gaat komen. Trust the process. En mocht je denken dat het dan vanzelf gaat komen, nee natuurlijk niet. Niets is de afgelopen 4 jaar vanzelf gekomen. Hoe dit werkt ga ik de komende tijd vertellen. Want uiteraard neem ik je graag mee hoe zich dit gaat ontvouwen en wat de veranderingen zijn.

Eén van de inzichten die ik heb gekregen is dat ik dacht dat er dingen moesten plaatsmaken om met de nieuwe ontwikkelingen aan de slag te kunnen gaan. Maar dingen mogen ook naast elkaar bestaan. Ik moet er wel wat keuzes voor maken en ruimte voor creëren, maar het mag ‘erbij’ en niet ‘in plaats van’. Hoe? Wordt vervolgd!

Want mogelijk krijg ik komende week nog meer inzichten die me daarbij gaan helpen. Want daar waar ik dit jaar vooral veel energie gestoken heb in mijn klanten, mocht ik deze 2 weken een inhaalslag maken met energie steken in mezelf en mijn bedrijf. Niet alleen werd ik naar Open Up Live van Dolly getrokken, ik ben ook door Veronique Prins uitgenodigd om te gast te zijn op haar 3-daagse Business Boost Bootcamp. En ook daarvan weet ik nu al dat dat heel veel energie gaat geven en ook weer inzichten zal opleveren.

Mijn rolmodellen zijn yin en yang

Dolly en Veronique zijn totáál verschillende persoonlijkheden en ondernemers. Dolly met haar zachtheid en spiritualiteit en Veronique met haar no nonsense en hands on manier van coachen. Begrijp me goed, ik zeg niet dat de ander niet spiritueel of zakelijk is, want beiden zijn ze echt rolmodellen voor me op beide vlakken. Maar ze zijn totaal verschillend. Wat ook wel bijzonder is, is dat bij beide dames het woord ‘liefdevol’ past. Zo verschillend en dan toch die overeenkomst. Ik vind het fantastisch dat ze beiden inspiratie kunnen bieden aan mij. Ik herken ontzettend veel van mezelf in Veronique, maar inmiddels heb ik ook geleerd dat ik een andere kant heb die heel erg wordt geinspireerd en gevoed door Dolly.

Eigenlijk kan ik hier ook weer advies over geven aan jou. Zoek inspirators. Zoek rolmodellen. Meerdere personen die verschillende kijk hebben op dingen. Verschillende invalshoeken. Misschien nuchter en zakelijk aan de ene kant en spiritueel en persoonlijk aan de andere kant. Kijk naar anderen en laat je inspireren en motiveren. Maar hou het gezond. En blijf wel jezelf. Ga niet kopiëren. Staar je niet blind op wat bij een ander succesvol lijkt. (Want schijn kan ook bedriegen, maar dat is content voor een andere blog). Blijf jezelf ontdekken, jezelf ontwikkelen, en uiteindelijk jezelf zijn, dát is de sleutel tot een mooier leven dat je zal helpen op persoonlijk, en als je wil ook op zakelijk, vlak.

Lieve Dolly en dus ook Eelco, dank jullie wel voor 3 fantastische dagen. Op naar Devoted in juni 2020, want dan ben ik er zeker weer bij! De komende 5 dagen moet ik helaas weer even al mijn energie in mijn klanten steken en ga ik me opladen voor 3 dagen met Veronique. En hoewel ik weet dat dat ook heel intensief gaat zijn, weet ik ook dat ik er heel veel energie van ga krijgen, dus ik kijk er enorm naar uit!

Empowering people
to create an online business

Online ondernemen zonder zorgen!