Wie ben ik en waarom doe ik wat ik doe?

Mijn naam is Anita Faber en ik woon op de Veluwe, in het buitengebied van het dorpje Emst. Ik ben al 15 jaar gelukkig met mijn echtgenoot Chris, heb twee stiefkinderen, Edward en Robin en mijn twee grote hondenliefdes Wolf en Laika.

Toen mijn ouders nog leefden, hadden zij een internationale handelsonderneming, waardoor zij niet alleen hard werkten, maar ook vaak in het buitenland verbleven.
Ik weet dus van huis uit wat aanpakken is, hoe het is om een eigen onderneming te runnen en wat daar allemaal bij komt kijken.

Ik heb een achtergrond als personal assistant/directiesecretaresse. Daardoor ben ik een ontzorger in hart en nieren en denk ook graag proactief mee over zaken die ik kan overnemen of die mogelijk verbeterd kunnen worden.

Ze zeggen wel eens dat er eerst een crisis nodig is voor men erachter komt dat ze hun hart moeten gaan volgen. Om uit te vinden waar hun passie ligt en wat hen werkelijk gelukkig maakt.

Als ik naar mezelf kijk, dan waren er meerdere obstakels nodig om mij die
‘wake up call’ te geven. Na het verlies van mijn beide ouders, vlak na elkaar, en een serie van vijf ontslagen op rij door faillissementen/reorganisaties kwam voor mij uiteindelijk het moment dat ik wist dat er iets moest gaan veranderen en dat alleen ikzelf die verandering teweeg kon brengen. Dat was het moment dat ik mijn hart ben gaan volgen, naar dat innerlijke stemmetje ben gaan luisteren.

Eind 2015 ben ik vanuit een WW-situatie gestart met mijn bedrijf. Na 26 jaar loondienst werd ik zelfstandig ondernemer. Hartstikke spannend en volledig uit mijn comfortzone, je herkent het vast wel. Maar ik voelde de drive dat dit was wat ik wilde en ik besloot het tot een succes te maken.

Ik ben een echte intuïtieve ondernemer. Voelen, kijken naar de markt, kansen zien, en op gevoel bijsturen. Luisteren naar dat innerlijke stemmetje. En dat heeft ervoor gezorgd dat ik inmiddels een succesvol bedrijf heb met 3 teamleden.

Ik begon eind 2015 als VA, maar heb me al snel ontwikkeld op technische vlakken, omdat ik merkte dat daar de behoefte lag van mijn doelgroep. En technische dingen vind ik ook het leukst. Begin 2016 heb ik toen de term ‘online business assistant’ geïntroduceerd in de markt.

Ik werd ook een begrip op het vlak van webinars. Dé ‘go to’ person als het gaat om webinars. Maar als ondernemer blijf je constant in ontwikkeling. En dus ontstond in de zomer van 2017 de term ‘Online Business Creator’, want dát is wat ik doe:
ik help mijn klanten bij het ontwikkelen en de technische realisatie van hun online onderneming.
Het creëren van hun online business.

Ik werk volledig online en dat zorgt ervoor dat ik overal ter wereld kan werken, zo lang er maar internet is.
Mijn hart volgen is het beste geweest wat ik heb kunnen doen. Sindsdien zijn er alleen maar mooie dingen op mijn pad gekomen en ben ik een veel gelukkiger mens. Iedere dag doe ik mijn werk met passie en leef ik mijn leven met passie.
En dat gun ik mijn klanten ook!

Ik heb een ontzettend afwisselende baan, geen dag is hetzelfde en het geeft ontzettend veel voldoening andere zelfstandig ondernemers te kunnen helpen hun dromen te realiseren en een succesvolle online onderneming te kunnen creëren.

Ik ben een sparring partner en denk graag mee, adviseer als ik denk dat zaken verbeterd kunnen worden en werk zeer proactief.
Geen vraag is te gek en mocht het zelfs voor mij out of my league zijn, dan huur ik externe expertise in. Het mooie in mijn vakgebied is dat er heel veel onderling wordt samengewerkt en informatie wordt uitgewisseld.
Het wordt hoe dan ook voor jou opgelost!

Dat was mijn ‘why’ en ‘how’, en dan nu even heel persoonlijk

“Ik ben Anita. Gedreven, enthousiast en open. Ruwe bolster met zachte pit. De pittige tante die wel eens een scherp kantje heeft, maar eigenlijk maar een heel klein hartje heeft. Of eigenlijk misschien juist een heel groot hart. Hooguit teleurgesteld door te hoge verwachtingen die ik zelf creëerde. Ik ben opgegroeid als einzelgänger, dat heeft er ook voor gezorgd dat ik een survivor ben. Ik zoek en zie in alles de positieve kant. Het kan zo slecht nog niet zijn of het geeft een positieve ervaring. Ik zoek naar oplossingen. Ik naai mijn eigen naad, ik zoek mijn eigen weg. Ik weet dat je álles kunt doen en bereiken, als je je mind er maar toe zet en er full focus voor gaat. Dat mindset álles is. Ik geloof er inmiddels heilig in dat je moet luisteren naar dat stemmetje van binnen. Dat je moet voelen wat je gevoel je zegt. Dat je je hart moet volgen. Dat je het universum kunt vragen om je te helpen. Dat je niet alles alleen kunt. En dat je je moet ontwikkelen. En blijven ontwikkelen. Dat je zelf stappen moet zetten, om je doel te bereiken. Met alleen een doel formuleren kom je er niet. Het komt niet naar je toe. Dat je je niet moet meten aan anderen. Dat leidt alleen maar af van je eigen doel, focus, creativiteit en authenticiteit. Dat je nooit te veel kunt geven. Maar dat je ook je grenzen moet bewaken. Dat je niet altijd ja hoeft te zeggen en nee ook goed kan zijn. Dat je niet iedereen tevreden kunt maken en dat je dat ook niet hoeft. Dat niet iedereen matcht en ook dat mag er zijn. Dat je een mening mag hebben, maar soms ook je mond moet houden. Blijf bij jezelf en blijf jezelf. Show your true colors. En zorg dat je binnenkant altijd nog mooier is dan je buitenkant.

“Whatever is disagreeable to yourself, do not do unto others”

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik binnen een jaar een goed lopende volledig online onderneming heb gecreëerd. En het mooie is, ik wist niet dat ik het in me had, het ondernemen. Maar dat is dus inmiddels ook mijn merk, mijn brand. Online businesses creëren. Het is inmiddels wie ik ben, wat ik doe en wat mijn passie is. Dat is waar ik voor sta en ga en wat mijn missie is geworden: om dat zelfde ook voor mijn klanten te realiseren.”

Empowering people
to create an online business

Online ondernemen zonder zorgen!