HOE

LAAT JE UPLIFTEN NAAR HET NIVEAU DAT JE WIL UITSTRALEN EN DAT BIJ JE PAST.

Rebranding

Het kan zijn dat je al helemaal helder hebt wie jij inmiddels bent, wie je ideale klant, je doelgroep is en wat je aanbod is.
Maar het kan ook zo zijn dat je (net als ik destijds) voelt dat je onbenut potentieel hebt. Je wil next level, maar hóe dan… Ook dan kan ik je helpen.
Lees hieronder de mogelijkheden die ik je bied om jou en je branding te upliften naar de next level ondernemer die je bent of wil zijn.

Wat is rebranding en herpositionering eigenlijk?

Rebranding is de ontwikkeling van een nieuwe naam, term, logo, vormgeving of een combinatie van deze voor een bestaande merknaam met als doel een ander of nieuw imago te verwerven ten aanzien van (potentiële) klanten en ander publiek.

Rebranding betekent dus eigenlijk je merk opnieuw en sterk neerzetten. Soms is een rebranding een kleine make-over; een ander kleurtje of wat extra’s. Soms wordt het heel groots aangepakt compleet met een nieuwe bedrijfsnaam. Maar altijd gaat het over een verandering. Een verandering die nodig is om jezelf anders en beter in de markt te zetten.

Men spreekt van herpositioneren wanneer een bedrijf zichzelf of haar producten bewust op een totaal nieuwe manier presenteert binnen dezelfde markt, met als doel oude afnemers te herwinnen en nieuwe afnemers aan te trekken. Het op een nieuwe manier presenteren houdt in de beeldvorming of mening over het bedrijf onder potentiële afnemers te veranderen.

Wat je veel ziet is dat ‘herpositionering’ wordt gebruikt als de Nederlandse term voor ‘rebranding’.

Hoe kan ik jou helpen met rebranding

REBRANDING TRAJECT A

Het is voor jou helder wie je bent en waar je naartoe wil. Alleen klopt het ‘beeld niet meer bij het geluid’ en dus moeten je uitingen daar passend bij worden gemaakt.
Je hebt zelf al wel een duidelijk beeld van hoe je branding moet worden en je zoekt iemand die dat kan vormgeven en toepassen.

REBRANDING TRAJECT B

Je voelt dat je toe bent aan rebranding. Het moet allemaal professioneler, want jij bent ontwikkeld en je oude jas past je niet meer. Maar eigenlijk heb je nog geen beeld bij je nieuwe branding. Door middel van een vragenlijst gaan we helder krijgen wat jouw nieuwe branding is en ga ik deze vervolgens vormgeven. 

REBRANDING TRAJECT C

Je voelt je onbenutte potentieel. Tijd voor next level. Maar het is nog niet helder hoe. Samen met jou kijk ik naar je wensen. We formuleren je nieuwe ideale klant, nemen je aanbod onder de loep en krijgen samen helder hoe jij je kunt herpositioneren.  Vervolgens ontwikkel ik je huisstijl, zodat je jezelf als de professional die je wil zijn in de markt gaat zetten.

Rebranding – wat houdt het praktisch in?

Bij rebranding gaan we kijken naar jou en je bedrijf en ervoor zorgen dat je uitingen daarmee in overeenstemming komen.
Eenduidigheid in je uitingen zorgt onbewust ook voor vertrouwen bij je potentiële klanten.
Als jij je ‘merk’, je branding krachtig wil neerzetten dan brengen we idealiter qua uiting en huisstijl alles in lijn met elkaar zodat je professionaliteit uitstraalt. Je kunt daarbij denken aan de volgende zaken:

 • Website bouwen en/of vernieuwen
 • Academiesite bouwen of restylen
 • Ontwerp of opfrissen van je logo
 • Het maken of restylen van salespagina’s
 • E-books in nieuwe stijl
 • Video’s – intro’s/outro’s in nieuwe stijl
 • Social media templates in nieuwe stijl
 • Template voor je nieuwsbrieven
 • Headers voor zakelijke pagina’s (FB, LinkedIn)
 • Headers voor Facebookgroepen
 • Digitale beschrijfbare werkboeken voor online programma’s
 • Flyers
 • Visitekaartjes
 • Etc.

Eigenlijk kan alles waarmee je naar buiten treedt worden gerestyled naar je nieuwe professionele branding.
Uiteraard is aan jou de keus in hoeverre je de nieuwe branding wil doortrekken. Het kan ook een selectie zijn, of in eerste instantie alleen je website of academiesite.
We werken met een plan, waarin ook een planning kan worden opgenomen voor het in fases doorvoeren van je rebranding.

De juiste taal gaan spreken om de juiste mensen aan te trekken

De taal die je spreekt is minstens net zo belangrijk als ‘het plaatje’ en ook heel bepalend voor je uitstraling. Bepalend voor het feit of je je doelgroep bereikt. Of jouw ideale klant zich aangesproken voelt. En dus kunnen we ook naar je teksten kijken of het nodig is dat je ‘je taal’ gaat aanpassen naar je (nieuwe) doelgroep. De juiste toon is bepalend voor het aantrekken van de juiste mensen (klanten).

Je hebt interesse, wat kun je verwachten?

Ieder rebranding traject is persoonlijk en behoeftes zijn per persoon verschillend. Het is dus belangrijk dat ik helder krijg wie jij bent, waar je staat, wat je doelgroep en je aanbod is en hoe je jezelf wil positioneren. Daarom zetten we de volgende stappen:

 

 • Stuur me een bericht via de contactpagina
 • Ik stuur je een vragenformulier om inzicht te krijgen in de hierboven genoemde zaken
 • We plannen een kennismakingsgesprek in via Skype/Zoom van maximaal 1 uur
 • Op basis van dat gesprek maak ik een voorstel voor jouw rebrandingtraject
 • Tijdens een live meeting gaan we samen je nieuwe brand ontwikkelen. Hierbij kijken we naar de componenten die nodig zijn om jouw nieuwe sterke merk te ontwikkelen. Afhankelijk van het gekozen traject zijn één of meerdere sessies nodig.
 • Met die informatie komen we tot jouw nieuwe huisstijl en zal ik deze doorvoeren in de door jou gewenste uitingen.

Een groeiend merk en een winstgevende business?
Dan heb je een ijzersterke branding en strategie nodig.

Die ontwikkelen we samen!

Stop trying to fit in when you are born to stand out

Jouw personal brand is wat jou onderscheidt van anderen.

Onderscheid jezelf door je eigen unieke identiteit.

Ondernemen vanuit authenticiteit. Je werkelijke ik laten weerspiegelen in de branding van je bedrijf.

Branding APK

Too much? Dan is de Branding APK misschien eerst iets voor jou!

Leuk, gelijk zo’n heel traject, maar wil je eigenlijk eerst wel eens weten wát er dan bij jou zou kunnen worden verbeterd aan je branding? Dan is de Branding APK misschien iets voor jou.

Tijdens een skypegesprek kijken we samen naar jouw huidige uitingen en branding, beoordeel ik of alle merkuitingen passen bij de merkstrategie en merkidentiteit en of ze samen een sterk geheel vormen. Vervolgens geef ik je advies over de verbeterpunten. Na ons gesprek krijg je deze in een uitgewerkt document. De beslissing of en hoe je dit daarna gaat implementeren is aan jou. Uiteraard zal ik je tijdens de Branding APK wel vertellen wat de mogelijkheden zijn van een Rebranding traject bij mij.

Interesse? Super! Dit gesprek doe ik niet gratis, want ik ga je waardevolle informatie geven, die je handvatten biedt om jouw bedrijf professioneler neer te gaan zetten. De kosten voor de Branding APK zijn 149 euro ex btw.

Als BONUS ontvang je van mij na het gesprek een gratis stappenplan hoe je zelf je mentale en visuele merkidentiteit kunt ontwikkelen. Deze twee onderdelen die essentieel zijn voor het ontwikkelen van een ijzersterke branding. Daar kun je dus zelf al mee aan de slag.

De professionele uitstraling die past bij de professional die jij inmiddels bent.

Vertel me meer!