Leestijd: 3 minuten
2017 was een mooi jaar. Afgezien van het feit dat iedereen om me heen gezond was, heb ik zakelijk gezien een succesvol, maar ook bewogen jaar gehad. Dankbaar ben ik voor alle klanten die ik heb mogen helpen. En dat waren er véél!
Maar daardoor kwam ik ook voor de keuze te staan hoe ik verder moest met mijn bedrijf. Moest ik nee gaan verkopen en de bedrijfsgroei stoppen of moest ik kiezen voor een andere insteek om de bedrijfsgroei juist aan te kunnen? Ik koos voor het laatste.
 
Ik heb een team gevormd; ik ben gaan samenwerken met Gea, die mij ondersteunt en heb een uitbreiding gedaan door de samenwerking met Santousha om aan de behoefte van mijn klanten te kunnen voldoen. Want met alles wat ik bied, het inrichten van een totale online funnel, bleek dat er ook behoefte was aan ondersteuning op het vlak van met name FB adverteren.
En dat was een goede beslissing. Zoooooo blij ben ik met deze twee ladies!
Beiden zijn al druk aan het werk voor mij en mijn klanten. En dat doen ze goed!
 
Afgelopen jaar heb ik zó veel online leeromgevingen/academies gerealiseerd, zo veel mensen geholpen met hun webinars, met het creëren van weggevers en challenges en dus het vergroten van hun maillijst en hun online bereik, heb ik tientallen video’s ge-edit en ondertiteld, heb ik tig werkboeken gemaakt, tientallen salespagina’s en websites gemaakt en ik heb het allemaal en iedere dag weer met liefde en plezier gedaan.
 
Ik heb dit jaar ook trainingen en workshops gegeven. Iets dat ik eigenlijk niet eens zelf bedacht heb, maar wat ontstond en waarvoor ik werd benaderd. En man, wat heb ik daar een plezier in gehad en ik kreeg ook nog eens zó veel tevreden reacties van deelnemers. Echt top!
 
Ik was ook spreker. Op het event van Francis Keek en Irene Put mocht ik aan een hele groep VA’s vertellen hoe ik mijn bedrijf was gestart en hoe ik het zo snel succesvol had gemaakt. Hoe online zichtbaarheid daar een rol in had gespeeld en hoe ik mijn klanten daar nu ook bij help. Zo tof om dit aan startende collega’s te mogen vertellen.
 
Dankbaar ben ik voor alle klanten die mij wisten te vinden. Die de stap hebben gezet om mij in te zetten om hun droom van een online onderneming te kunnen realiseren. Die het geloof in mij hadden dat ik hen echt verder zou gaan helpen in hun online ondernemerschap.
 
Maar klanten gingen ook. En ik heb zelf ook afscheid genomen van klanten. Ook dat hoort erbij. Soms blijk je geen match of groei je ook als ondernemers uit elkaar. En dat voelde soms rot, maar on the bright side, de ruimte die dat gaf, gaf ook weer ruimte voor nieuwe dingen. Dat is het mooie van ondernemen: je blijft constant in beweging en in ontwikkeling.
 
Super dankbaar ben ik ook voor al die mooie en blije woorden die mijn klanten mij afgelopen jaar weer hebben gegeven.
 
Afgelopen jaar was mijn tweede volle kalenderjaar als ondernemer en ik heb mijn omzet bijna verdubbeld ten opzichte van mijn eerste jaar. Daar ben ik trots op. Dat ik dat kan. Want ik verbaas mezelf nog steeds iedere dag als ik kijk naar wat ik doe en hoe ik ontwikkeld ben in de afgelopen 2 jaar. Na 26 jaar loondienst was het doodeng om als zelfstandige te starten en het is hard werken, maar het is het dubbel en dwars waard.
 
Ik kijk dan ook met vertrouwen uit naar 2018. Op naar een volgend ondernemersjaar. De agenda staat al vol met werkzaamheden voor al mijn klanten waarmee ik al mooie plannen heb uitgewerkt voor de komende tijd en die ik weer technisch in elkaar mag zetten. En ik heb er super veel zin in!
 
Het zijn te veel namen om op te noemen, maar als je dit leest, dan weet je zelf wel dat ik JOU bedoel:
Heb ik afgelopen jaar met jou gewerkt, was je een klant, een deelnemer, een collega, één van mijn lieve business buddies of in welke vorm dan ook, dan wil ik jou ook bedanken dat je hebt bijgedragen aan mijn fantastische jaar en dat ik jou heb mogen helpen en er voor je mocht zijn.
Een dikke dank je wel en hopelijk zetten we dit voort in 2018!
 
Ik wens iedereen een mooie jaarwisseling en een gezond, gelukkig en succesvol 2018 toe! ❤️

Empowering people to create an online business