Gisteren was ik bij het Storytelling Event van Yvette Tick dat plaatsvond in De Efteling. Het was een briljante dag, qua opzet en qua locatie zo passend Gedurende de dag kregen we via Messenger opdrachten. Eén van die opdrachten was dat je een achtbaan moest opzoeken en daarbij een aantal vragen die je voor jezelf moest beantwoorden.
Dat deelde ik op Facebook terwijl we nog in de wachtrij bij de achtbaan stonden, waarop één van mijn lieve klanten gekscherend zei: “Weet je het wel zeker?” 
Waarop ik haar antwoordde: “Natuurlijk, stap uit je comfortzone!”

Want ook al vond ik het doodeng (ik weet niet of je De Baron kent, maar die gaat steil omhoog, dan stopt het karretje nét over het randje zodat je de diepte in kijkt om vervolgens met een bloedgang verticaal de diepte in te gaan, je denkt echt dat je enkels tussen je oren zitten op dat moment), doodeng, maarrrrr wat een kick geeft het dan als je het gedaan hebt. Weer een stap verder. Toch ook weer een soort van groei.
En zo is het ook met ondernemen. Zó veel mensen laten zich bij het ondernemen weerhouden door angst. Zetten stappen niet omdat ze niet uit die veilige zone willen stappen. En mensen, het is zooooo belangrijk om juist wel stappen buiten je comfortzone te zetten! Want juist die stappen buiten je comfortzone zorgen voor groei. Als je stil blijft zitten en altijd maar blijft doen wat je deed, zul je altijd krijgen wat je kreeg (herken je ‘m, die uitdrukking?).

Geloof me, iedereen heeft die angsten. Ook de ondernemers die jij ziet en in jouw ogen succesvol zijn. Maar denk je niet dat die figuurlijk in de wachtrij bij de achtbaan stonden en dachten “Holy f*ck, eigenlijk vind ik dit zooo eng!” maar ze deden het wel. En weet je, exact hetzelfde gold ook voor mij. Want toen ik 2,5 jaar geleden mijn bedrijf startte, vanuit de WW en na 26 jaar loondienst, had ik ook behoorlijk wat achtbanen die ik moest nemen. Maar ik heb ze genomen. Stuk voor stuk. Al die stappen uit mijn comfortzone hebben geleid tot een dusdanige groei dat ik het niet meer alleen kon en moest gaan uitbreiden, waardoor ik inmiddels met 4 teamleden werk.

Misschien volg je mij al langer. Dan weet je dat ik andere ondernemers help met het ontwikkelen en de technische realisatie van hun online onderneming. Misschien heb je vorige week ook het bericht over mijn eerste klantendag voorbij zien komen. Die klantendag was bedoeld om mijn eigen klanten nog meer te laten groeien. Door hen met elkaar in verbinding te brengen, van elkaar te leren en en elkaar te versterken. Door van elkaar te horen hoe ze iedere hun eigen achtbaan hebben genomen. En het was zo’n succes dat ik heb besloten om dit groter te trekken. Ook voor ondernemers die geen klant van mij zijn. En voor oud-klanten, die ik eenmalig op projectbasis heb geholpen. Een soort ‘Klantendag 2.0’, maar dan ook voor andere ondernemers die willen groeien. Die zich willen ontwikkelen op het vlak van ondernemen. Ben jij ook zo ver dat je in de wachtrij van de achtbaan staat en denkt “Ik wil, ik wil, ik wil…“, maar nog nèt even niet in die achtbaan gaat zitten? Nog net even niet zo ver dat je uit je comfortzone durft te stappen? En wil je dat iemand je helpt om die stappen te zetten? Wil je horen hoe anderen dat gedaan hebben? Kom dan naar mijn ‘klantendag 2.0’ (ja…ik zoek nog een geschikte naam voor de happening) en maak kennis met anderen die ook al hebben ervaren hoe het is om uit je comfortzone te stappen. Of kom vertellen hoe jij jouw achtbanen al hebt genomen, kom anderen inspireren met jouw verhaal!

Ik kan je nu al verklappen dat ik echt twee megagave ondernemers bereid heb gevonden om op die dag gastspreker te zijn. Beide super succesvol die echt bijdragen aan jouw ontwikkeling als ondernemer. Beide van die ‘no nonsense’ types (net als ik) waar je echt iets aan gaat hebben. Zo ontzettend tof! Binnenkort meer nieuws daarover, dus hou mijn berichten in de gaten 

O ja, enne….nadat we De Baron achter de rug hadden, zijn Francis en ik ook nog in een andere achtbaan gegaan. Joris en de Draak. Misschien ken je die, dat is die houten achtbaan. Dat enorme ding dat zo ontzettend kraakt terwijl je in de wachtrij staat. Waarbij je jezelf afvraagt waarom je in godsnaam in die wachtrij bent gaan staan. Maar ja hoor, want juist omdat ie voor mijn gevoel nóg spannender was dan De Baron, heb ik ook Joris en de Draak gedaan. Niet één, maar dus twee stapjes uit mijn comfortzone gisteren.
Woehoeeeeeeeeeeee!!!!!

Empowering people
to create an online business

Online ondernemen zonder zorgen!