Voor een professional door een professional

Vorige week heb ik er weer 3 nieuwe opdrachten bij gekregen voor het bouwen van online leeromgevingen (ook wel e-learning platforms of academiesites genoemd).

Wat mij dan altijd gelukkig stemt is dat deze nieuwe opdrachtgevers het inzicht hebben dat ze het bouwen en inrichten hiervan moeten overlaten aan een professional. Iemand die er ervaring mee heeft en in gespecialiseerd is.

VOOR EEN PROFESSIONAL DÓÓR EEN PROFESSIONAL

Ik bouw online leeromgevingen sinds eind 2015. Je kunt dus wel stellen dat ik de do’s and don’ts weet. Wat de meest praktische oplossing is. Voor jou, maar ook voor de deelnemers van je online programma’s.

Ga vooral niet zelf zitten knutselen. Zonde van je tijd! Het kost je enorm veel inspanning en het resultaat zal altijd minder zijn dan wanneer je dit door iemand laat doen voor wie dit dagelijks werk is. Dat vind ik ook zo mooi aan mijn werk: ik adviseer mijn klanten altijd over do’s and don’ts. Ik weet inmiddels welke (technische) ‘problemen’ zich in de praktijk voordoen en ik zorg dus dat die op voorhand al worden getackled zodat jij niet te maken krijgt met dergelijke zaken. Waar jij heel erg over na moet denken, is voor mij een ‘no brainer’.

professionaliteit verkoopt beter

Is jouw wens ook nog steeds om een online training of programma toe te voegen aan je aanbod? Dan adviseer ik je om dat uit te besteden.

Iets dat professioneel in elkaar wordt gezet, waarmee je professioneel naar buiten treedt verkoopt altijd makkelijker dan iets dat er (soms overduidelijk) zelf geknutseld uit ziet. Mij lijkt dat de investering dubbel en dwars waard. Voordeel is dan ook dat je die investering waarschijnlijk ook zo weer hebt terugverdiend. Als je het ondernemen snapt, dan heb je dat inzicht al, maar veel mensen moeten die denkswitch nog maken.

ja maar, ik hou graag zelf de controle…

Dit is iets dat ik zooooo vaak hoor als argument om zelf te gaan bouwen. En weet je, het is echt onzin. Je kunt prima iemand inhuren en daarbij volledig de controle houden. Vraag het maar aan al die klanten die ik in de afgelopen 5,5 jaar heb geholpen. Geen van allen zullen ze zeggen dat ze het gevoel hadden dat ze de controle kwijt waren. Ze zullen eerder zeggen dat het minder zwaar voelde, dat het door mijn stap-voor-stap methode, door mijn structuur, juist een heel prettig proces was waarbij ze volledig zelf aan het roer zaten.

laat los en je krijgt meer dan je verwachtte

Enerzijds is deze blog natuurlijk bedoeld om aandacht te geven aan wat ik te bieden heb. Ook al heb ik een wachtlijst. Maar de eigenlijke boodschap is dat ik écht hoop dat je het inzicht krijgt dat je dit niet zelf moet gaan doen.

Een professional kan in sommige gevallen ook veel meer voor je betekenen dan je op voorhand denkt. Kijk maar eens op deze pagina hoe breed mijn dienst bij het bouwen van een online leeromgeving is: https://www.anitafaber.nl/online-trainingen/. Misschien overtuigt het je en zie je de voordelen en het gemak.

TRANSFORMEER JOUW BRANDING VAN GEMIDDELD NAAR ICONISCH

Je jas is verouderd en het is tijd voor een nieuwe.

de professionele uitstraling die past bij de professional die jij inmiddels bent