Het aantal online ondernemers is enorm aan het groeien. Steeds meer ondernemers zien in dat zij zelf meer online kunnen gaan werken. Dat er zoveel mogelijk is op dat vlak. Dat zij hun producten online kunnen aanbieden. Dat een hoop processen geautomatiseerd kunnen worden en online kunnen worden ingericht. Maar dat vergt wel kennis. Kennis van wat er überhaupt mogelijk is, maar ook kennis hoe dat te implementeren. Want vaak komt daar best wat technische kennis bij kijken.

De behoefte aan ondersteuning groeit dus ook. En meer en meer (met name) dames merken dit ook en kiezen ervoor om als virtueel assistent aan de slag te gaan. Voor wie het niet weet, een virtueel assistent, ook wel online business assistant genoemd, helpt ondernemers in een online samenwerking. Het grootste gedeelte wordt er dus in een online vorm samengewerkt. Contacten verlopen via skype en e-mail en omdat de VA jou helpt om de onderneming online in te richten, wordt er ook met online tools gewerkt waar je dan beiden op kunt inloggen.

Het aantal VA’s is in de afgelopen twee jaar enorm gegroeid. Het is een ‘booming job’. Maar het mooie is, er bestaat in mijn optiek geen concurrentie. De online wereld is heel erg groot. Het aantal ondernemers dat met één of meerdere VA’s gaat samenwerken is ook heel groot. Daarnaast hebben alle VA’s hun eigen specialisaties. De één specialiseert zich in ondersteuning op het vlak van dagelijks management, de ander heeft zich gespecialiseerd in de marketingkant en sommigen hebben zich, net als ik, gespecialiseerd op technisch vlak. Het kan dus zo maar zijn dat je als ondernemer begint met een VA die jou helpt bij specifieke zaken en dat je er achter komt dat je op een ander vlak ook ondersteuning wilt, maar dat je daarvoor dan dus een tweede VA nodig hebt die dat weer als specialisatie heeft. En zo ben je dan ineens een team aan het vormen.

Het is dus ook heel handig om te weten wie je collega’s zijn en wat hun specialisaties zijn. Want het komt heel vaak voor dat ik mijn klanten adviseer om met nog een VA te gaan werken voor zaken waarin ik mij niet gespecialiseerd heb. En doordat ik weet wat mijn collega’s doen, weet ik dus ook dat zij hele andere dingen doen dan ik en daarmee dus mijn klant kunnen helpen.

Natuurlijk zijn er ook collega’s die dezelfde specialisaties hebben als ik. Maar dat kan dus juist weer heel handig zijn. Want een poosje terug was ik op zoek naar uitbreiding. Was mijn eigen bedrijf zo gegroeid dat ik zelf ook ondersteuning nodig had. En dus ben ik gaan zoeken naar een collega die dezelfde specialisaties had als ik. En die heb ik gevonden. Dus een collega die dezelfde specialisaties heeft als ik is geen bedreiging, maar een mogelijkheid om de handen ineen te slaan. Om samenwerkingen aan te gaan. Want twee weten altijd meer dan één. En twee kunnen meer dan één. En de online wereld is groot genoeg.

En natuurlijk is er dan nog authenticiteit. Je eigen uniekheid. Want er kunnen meer collega’s zijn die bieden wat ik bied. Die doen wat ik doe. Maar wat mij daarin onderscheidt is dat ik ik ben. En ik match misschien met jou, maar niet met een ander. En dat is helemaal okee. Want dat is ook juist wat het belangrijkste is, dat je iemand vindt die gevoelsmatig bij jou past en jou ook aanvult. Complementeert. Zodat die persoon je ook echt een toegevoegde waarde levert. Ik weet inmiddels dat ik voor mijn klanten een toegevoegde waarde ben en dat zij gekozen hebben voor mij om wie ik ben, waar ik voor sta en om hoe ik doe wat ik doe. En dat is dus ook waarom ik geen concurrenten heb. Authenticiteit. Je eigen uniekheid.

Ben jij dus ondernemer en werk jij met een VA? Maar merk je dat je meer behoefte hebt aan ondersteuning dan alleen datgene dat jouw huidige VA voor je doet? Bespreek dat dan met haar. Want ook zij heeft geen concurrenten, maar collega’s. Wij beschikken allemaal over een groot netwerk van collega’s. En net zoals wij jou ontlasten op vlakken waar voor jou veel tijd en energie in gaat zitten, kunnen we je ook tijd en energie besparen in je zoektocht naar nog een VA. Samenwerkende VA’s, die gezamenlijk voor één klant werken zijn inmiddels meer gewoonte dan uitzondering en dat weten wij ook allemaal. Het is net het echte (bedrijfs)leven 😉 Dus voel je niet bezwaard om je VA te benaderen met de vraag. Ook hierbij zal ze je graag helpen.

Ben je nog op zoek naar je eerste VA? Zet je vraag dan uit en vermeld er specifiek bij op welke vlakken je ondersteuning zoekt. Dat zal je zoektocht een stuk makkelijker maken dan wanneer je slechts aangeeft dat je een VA zoekt. Dat heeft weer te maken met die specialisaties die VA’s hebben. Want VA is een heel ruim begrip. Dus zelfs als je denkt ‘daar is vast geen VA voor te vinden’, het zal je verbazen…

Veel mensen vinden het niet prettig dat ze voor het één naar de ene VA moeten en voor het andere naar de andere VA. Dan kun je twee dingen doen: je huidige VA blijft jouw enige aanspreekpunt en zij gaat een samenwerking aan met de tweede VA, of je trekt een ‘online business manager’ aan. Deze zijn gespecialiseerd in het aansturen van VA’s die op verschillende vlakken gespecialiseerd zijn. Zie het als de bedrijfsleider van jouw ‘winkel’. Ben je benieuwd hoe ik dat nu heb ingericht? Kijk dan even rond op mijn website, daar kun je er alles over lezen.

Empowering people to create an online business